Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Descopera Portugalia

Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Transport AVION | 8 zile, 7 nopti |

CIRCUIT DESCOPERA PORTUGALIA


Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

 • Lisabona si Porto – cele doua mari orase ale Portugaliei
 • Centrele religioase: Tomar – Fatima – Batalha
 • Universitatea din Coimbra si remarcabila sa biblioteca
 • Palatul ducal din Guimaraes
 • Degustarea vinului de Porto
 • Evora – Sao Pedro de Corval - Monsaraz

Itinerariu:

Lisabona – Evora – Sao Pedro do Corval – Monsaraz – Covilha – Peso da Regua – Vila Real – Guimaraes – Porto – Coimbra – Batalha – Fatima – Tomar – Nazare – Obidos – Lisabona

DATE DE PLECARE:  25 Iunie, 1 August, 17 Septembrie

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 07:35 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:35 si aterizare la Istanbul la ora 11:00. Decolare cu zborul TK1759 la ora 12:40 cu destinatia Lisabona, unde aterizam la ora 15:35. Intalnire cu ghidul local si transfer catre Evora. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Evora 4* sau similar.

Ziua 2 Evora – Monsaraz – Sao Pedro do Corval  - Covilha

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur ghidat in Evora – inimia regiunii Alentejo, oras inclus in patrimoniul mondial UNESCO si de catre te vei indragosti la propriu. Vom descoperi strazile sale labirintice, monumentele, piatetele sale, fantanile renascentiste. Vom vizita in interior Biserica Sf. Francisc si Osuarul  si vom admira din exterior Catedrala si Manastirea din Evora. Ne vom imbarca in autocar pentru a ne indrepta cel mai mare centru de olarit din regiunea Alentejo si din intreaga peninsula iberica, Sao Pedro do Corval. In prezent aici se afla peste 20 de ateliere de ceramica artizanala. Puteti vizita magazinele de ceramica si chiar vedea meseriasii la lucru. Ceramica si ghivecele pe care le veti vedea in toata Portugalia sunt de obicei facute chiar aici, in acest mic sat. Continuam apoi cu Monsaraz  - unul dintre cele mai vechi sate istorice din Portugalia. Construit din var si sist, acest loca pare sa ne sopteasca, intre ecoul pasilor nostri pe strazile sale, o multime de povesti magnifice despre regii sai curajosi, cavalerii templieri, oameni curajosi si doamne de o frumusete aparte. Fara indoiala cea mai mare atractie de aici este Castelul din Monsaraz. Transfer catre Covilha unde vom servi cina si ne vom efectua formalitatile de cazare. Cazare la hotel Covilha Dona Maria affiliated by Melia 4* sau similar.

Ziua 3 Covilha – Peso da Regua – Guimaraes – Porto

Mic dejun. Ne vom intrepta catre Porto si vom strabate peisajele deosebit de frumoase ale Vaii raului Douro care ar putea fi numita la fel de usor si „Valea fermecata” datorita frumusetii aparte si a magiei peisajelor sale. Vom face pauza pentru a admira peisajul in Peso da Regua si apoi ne indreptam catre Guimaraes unde vom face un scurt tur pietonal pe strada Santa Maria si vizitam Palatul Ducilor de Braganza cu ghid local (inclus in patrimoniul Unesco). Guimaraes mai este vestit pentru faimoasa faianta de ajulezos de pe fatadele cladirilor si bisericile sale superbe. Ajungem in Porto si transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Porto. Cazare Hotel Porto Trindade 4* sau similar.

Ziua 4 Porto – Braga

Mic dejun. Tur de oras Porto cu ghid local si degustare de vin de Porto. Suntem in Porto, un oras care va va cuceri de la prima vedere si care impresioneaza prin peisajul sau deosebit de pitoresc, pietele traditionale, casele sale vopsite simplu, strazile inguste, preparatele culinare traditionale pe baza de peste, snack-urile delicoase din carne si legume, tartele cu ou si nu in ultimul rand renumitul vin de Porto, pe care-l vom degusta la sfarsitul turului de oras. Vom vizita Palatul Bursei – Palacio da Bolsa (listat in patrimoniul Unesco), vechea Catedrala si biserica gotica St. Francisco (exterior),  apoi ne indreptam catre Vila Nova de Gaia pentru o vizita cu degustare de vin la o crama locala. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Porto sau optional, excursie la Braga, al 3-lea oras ca marime al Portugaliei situat la doar 50km de Porto. Braga mai este cunoscuta drept capitala religioase a tarii intrucat este un loc plin de istorie. Vom face un tur pietonal in centrul istoric cu stradutele sale pitoresti si vom admira din exterior Catedrala din Braga un important centru religios si de pelerinaj al Portugaliei. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Porto Trindade 4* sau similar.

Ziua 5 Porto – Coimbra – Batalha – Fatima

Mic dejun. Pornim la drum catre Coimbra. Acest oras minunat a fost capitala Regatului in primele zile ale Monarhiei (secolul al XII-lea). Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai importante universitati din Europa, inclusa in patrimoniul mondial Unesco, renumita pentru remarcabila sa biblioteca regala. Vom vizita cu ghidul local Palatul Regal (Sala Capelos, Sala Privata de Examinare si Sala Armelor), Capela Sf. Michael si Biblioteca Joanina (Etajul Nobil, Etajul Mijlociu, Inchisoarea Academica). Continuam apoi cu vechea Catedrala din Coimbra. Ne continuam drumul catre Batalha, unde vom vizita impreuna cu ghidul local manastirea din secolul al XV-lea, declarata patrimoniu mondial de UNESCO, o capodopera a artei manueline initiale. Ne continuam drumul catre Fatima, un punct de reper in credinta crestina cunoscut in intreaga lume, unde se spune ca Maica Domnului s-a aratat in 1917 celor 3 ciobani. Timp liber pentru vizita in Fatima. Cazare in Fatima la Hotel Santa Maria 4* (pentru plecarile 25.06 si 01.08) respectiv Hotel Regina 4* (pentru plecarea 17.09) sau similar.

Ziua 6  Fatima – Tomar – Nazare – Obidos – Lisabona

Mic dejun. Ne luam la revedere de la Fatima si ne continuam traseul catre Tomar, unde vom face un tur cu ghidul local si vom vizita Manastirea Ordinului lui Hristos, un complex de cladiri cu functiuni religioase construit in orasul Tomar in secolul al XII-lea, ce a fost la origine o fortareata a Ordinului Templierilor. Ne imbarcam in autocar si continuam excursia catre Nazare un oras pitoresc de pescari unde, dupa ce ati vizitat Sitio, un minunat punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, va puteti bucura de putin timp liber in zona de plaja. Continuam catre Obidos, un oras medieval renumit pentru casele sale vopsite in alb, inconjurat de zidurile castelului pe care-l vom admira in turul pietonal cu insotitorul de grup. Transfer catre Lisabona. Cazare in Lisabona la Hotel Holiday Inn 4* sau similar.

Ziua 7 Lisabona

Mic dejun. Astazi de vom bucura de oras printr-un tur panoramic si pietonal Lisabona. Vom trece pe langa obiectivele turistice principale ale orasului, de la Parcul Eduardo VII pana la Piata Marquês de Pombal. Continuam apoi spre Piata Rossio din centrul orasului, strada Augusta si Piata Terreiro do Paço de langa raul Tajo. Impreuna cu ghidul local vom face un tur pietonal de la Muzeul Fado, urcand pe dealul Alfama pana la Castelul Sf. Jorge, pentru a ne bucura de o panorama deosebita asupra orasului. Ne indreptam apoi spre cartierul Belém unde se afla Manastirea Jerónimos si Turnul Belém. Ulerior, avem timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Sintra – Palatul Pena. Sintra, este un oras fermecator care, datorita microclimatului si frumusetii sale naturale, a fost ales de regalitatea portugheza drept loc de vacanta timp de multe secole. Datorita fondului sau istoric imens si a cladirilor sale istorice, UNESCO a inclus Sintra in Patrimoniu Mondial. Vizitam celebrul Palat Pena. Situat pe dealurile din Sintra, Palatul National Pena este o adevarata bijuterie a coroanei si un simbol al Portugaliei. Tonurile colorate ale palatului parca picteaza parcul verde din jur, creeand o atmosfera idilica. In maretia lui, pare parca desprins dintr-un basm. Cazare in Lisabona la Hotel Holiday Inn 4* sau similar.

Ziua 8 Lisabona – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1756 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:55 si aterizare la Istanbul la ora 17:35. Escala pana la ora 19:00 cand decolam cu zborul TK1045 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:20. Sfarsitul pachetului de servicii.        

*Grup minim: 30 persoane
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.                                                                              

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Lisabona, via Istanbul, compania Turkish Airlines
 • Bilet de avion Lisabona – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
 • Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 7 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
  • 1 noapte in Evora la Hotel Evora 4* sau similar
  • 1 noapte in Covilha la Hotel Dona Maria affiliated by Melia 4* sau similar
  • 2 nopti in Porto la Hotel Porto Trindade 4* sau similar
  • 1 noapte in Fatima la Hotel Santa Maria 4* (pentru plecarile 25.06 si 01.08) respectiv la Hotel Regina 4* (pentru plecarea 17.09) sau similare
  • 2 nopti in Lisabona la Hotel Holiday Inn 4* sau similar
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute program: Evora, Sao Pedro do Corval, Monsaraz, Covilha, Guimaraes, Porto, Coimbra, Batalha, Fatima, Tomar, Nazare, Obidos, Lisabona
 • Bilete de intrare la obiective turistice in valoare de 80 Euro: Biserica Sf. Francisc si Osuarul din Evora, Palatul Ducal din Guimaraes, Palatul Bursei din Porto, vizita cu degustare de vin la o crama din Porto, Universitatea din Coimbra inclusiv Libraria Ioanina, Catedrala din Coimbra, Manastirea Ordinului lui Hristos din Tomar, Manastirea Batalha.
 • Ghizi locali in zilele 2-6
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
 • Taxa de oras in Lisabona si Porto: aprox. 2 Euro/persoana/zi (se achita la receptie)
 • Excursiile optionale
 • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza de catre agentie locala pentru minim 20 de platitori.

 • Sintra si Palatul Pena: 80 Euro/persoana. Include: transport autocar, bilet de intrare la Palatul Pena, insotitor de grup, transfer cu busul local din Sintra la Palatul Pena.
 • Excursie la Braga: 40 Euro/persoana. Include: transport autocar, bilet de intrare la catedrala din Braga, insotitor de grup.

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau Pasaport romanesc in curs de valabilitate pe perioada excursiei

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate. 

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Transport AVION | 8 zile, 7 nopti |

CIRCUIT DESCOPERA PORTUGALIA


Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

 • Lisabona si Porto – cele doua mari orase ale Portugaliei
 • Centrele religioase: Tomar – Fatima – Batalha
 • Universitatea din Coimbra si remarcabila sa biblioteca
 • Palatul ducal din Guimaraes
 • Degustarea vinului de Porto
 • Evora – Sao Pedro de Corval - Monsaraz

Itinerariu:

Lisabona – Evora – Sao Pedro do Corval – Monsaraz – Covilha – Peso da Regua – Vila Real – Guimaraes – Porto – Coimbra – Batalha – Fatima – Tomar – Nazare – Obidos – Lisabona

DATE DE PLECARE:  25 Iunie, 1 August, 17 Septembrie

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 07:35 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:35 si aterizare la Istanbul la ora 11:00. Decolare cu zborul TK1759 la ora 12:40 cu destinatia Lisabona, unde aterizam la ora 15:35. Intalnire cu ghidul local si transfer catre Evora. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Evora 4* sau similar.

Ziua 2 Evora – Monsaraz – Sao Pedro do Corval  - Covilha

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur ghidat in Evora – inimia regiunii Alentejo, oras inclus in patrimoniul mondial UNESCO si de catre te vei indragosti la propriu. Vom descoperi strazile sale labirintice, monumentele, piatetele sale, fantanile renascentiste. Vom vizita in interior Biserica Sf. Francisc si Osuarul  si vom admira din exterior Catedrala si Manastirea din Evora. Ne vom imbarca in autocar pentru a ne indrepta cel mai mare centru de olarit din regiunea Alentejo si din intreaga peninsula iberica, Sao Pedro do Corval. In prezent aici se afla peste 20 de ateliere de ceramica artizanala. Puteti vizita magazinele de ceramica si chiar vedea meseriasii la lucru. Ceramica si ghivecele pe care le veti vedea in toata Portugalia sunt de obicei facute chiar aici, in acest mic sat. Continuam apoi cu Monsaraz  - unul dintre cele mai vechi sate istorice din Portugalia. Construit din var si sist, acest loca pare sa ne sopteasca, intre ecoul pasilor nostri pe strazile sale, o multime de povesti magnifice despre regii sai curajosi, cavalerii templieri, oameni curajosi si doamne de o frumusete aparte. Fara indoiala cea mai mare atractie de aici este Castelul din Monsaraz. Transfer catre Covilha unde vom servi cina si ne vom efectua formalitatile de cazare. Cazare la hotel Covilha Dona Maria affiliated by Melia 4* sau similar.

Ziua 3 Covilha – Peso da Regua – Guimaraes – Porto

Mic dejun. Ne vom intrepta catre Porto si vom strabate peisajele deosebit de frumoase ale Vaii raului Douro care ar putea fi numita la fel de usor si „Valea fermecata” datorita frumusetii aparte si a magiei peisajelor sale. Vom face pauza pentru a admira peisajul in Peso da Regua si apoi ne indreptam catre Guimaraes unde vom face un scurt tur pietonal pe strada Santa Maria si vizitam Palatul Ducilor de Braganza cu ghid local (inclus in patrimoniul Unesco). Guimaraes mai este vestit pentru faimoasa faianta de ajulezos de pe fatadele cladirilor si bisericile sale superbe. Ajungem in Porto si transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Porto. Cazare Hotel Porto Trindade 4* sau similar.

Ziua 4 Porto – Braga

Mic dejun. Tur de oras Porto cu ghid local si degustare de vin de Porto. Suntem in Porto, un oras care va va cuceri de la prima vedere si care impresioneaza prin peisajul sau deosebit de pitoresc, pietele traditionale, casele sale vopsite simplu, strazile inguste, preparatele culinare traditionale pe baza de peste, snack-urile delicoase din carne si legume, tartele cu ou si nu in ultimul rand renumitul vin de Porto, pe care-l vom degusta la sfarsitul turului de oras. Vom vizita Palatul Bursei – Palacio da Bolsa (listat in patrimoniul Unesco), vechea Catedrala si biserica gotica St. Francisco (exterior),  apoi ne indreptam catre Vila Nova de Gaia pentru o vizita cu degustare de vin la o crama locala. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Porto sau optional, excursie la Braga, al 3-lea oras ca marime al Portugaliei situat la doar 50km de Porto. Braga mai este cunoscuta drept capitala religioase a tarii intrucat este un loc plin de istorie. Vom face un tur pietonal in centrul istoric cu stradutele sale pitoresti si vom admira din exterior Catedrala din Braga un important centru religios si de pelerinaj al Portugaliei. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Porto Trindade 4* sau similar.

Ziua 5 Porto – Coimbra – Batalha – Fatima

Mic dejun. Pornim la drum catre Coimbra. Acest oras minunat a fost capitala Regatului in primele zile ale Monarhiei (secolul al XII-lea). Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai importante universitati din Europa, inclusa in patrimoniul mondial Unesco, renumita pentru remarcabila sa biblioteca regala. Vom vizita cu ghidul local Palatul Regal (Sala Capelos, Sala Privata de Examinare si Sala Armelor), Capela Sf. Michael si Biblioteca Joanina (Etajul Nobil, Etajul Mijlociu, Inchisoarea Academica). Continuam apoi cu vechea Catedrala din Coimbra. Ne continuam drumul catre Batalha, unde vom vizita impreuna cu ghidul local manastirea din secolul al XV-lea, declarata patrimoniu mondial de UNESCO, o capodopera a artei manueline initiale. Ne continuam drumul catre Fatima, un punct de reper in credinta crestina cunoscut in intreaga lume, unde se spune ca Maica Domnului s-a aratat in 1917 celor 3 ciobani. Timp liber pentru vizita in Fatima. Cazare in Fatima la Hotel Santa Maria 4* (pentru plecarile 25.06 si 01.08) respectiv Hotel Regina 4* (pentru plecarea 17.09) sau similar.

Ziua 6  Fatima – Tomar – Nazare – Obidos – Lisabona

Mic dejun. Ne luam la revedere de la Fatima si ne continuam traseul catre Tomar, unde vom face un tur cu ghidul local si vom vizita Manastirea Ordinului lui Hristos, un complex de cladiri cu functiuni religioase construit in orasul Tomar in secolul al XII-lea, ce a fost la origine o fortareata a Ordinului Templierilor. Ne imbarcam in autocar si continuam excursia catre Nazare un oras pitoresc de pescari unde, dupa ce ati vizitat Sitio, un minunat punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, va puteti bucura de putin timp liber in zona de plaja. Continuam catre Obidos, un oras medieval renumit pentru casele sale vopsite in alb, inconjurat de zidurile castelului pe care-l vom admira in turul pietonal cu insotitorul de grup. Transfer catre Lisabona. Cazare in Lisabona la Hotel Holiday Inn 4* sau similar.

Ziua 7 Lisabona

Mic dejun. Astazi de vom bucura de oras printr-un tur panoramic si pietonal Lisabona. Vom trece pe langa obiectivele turistice principale ale orasului, de la Parcul Eduardo VII pana la Piata Marquês de Pombal. Continuam apoi spre Piata Rossio din centrul orasului, strada Augusta si Piata Terreiro do Paço de langa raul Tajo. Impreuna cu ghidul local vom face un tur pietonal de la Muzeul Fado, urcand pe dealul Alfama pana la Castelul Sf. Jorge, pentru a ne bucura de o panorama deosebita asupra orasului. Ne indreptam apoi spre cartierul Belém unde se afla Manastirea Jerónimos si Turnul Belém. Ulerior, avem timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Sintra – Palatul Pena. Sintra, este un oras fermecator care, datorita microclimatului si frumusetii sale naturale, a fost ales de regalitatea portugheza drept loc de vacanta timp de multe secole. Datorita fondului sau istoric imens si a cladirilor sale istorice, UNESCO a inclus Sintra in Patrimoniu Mondial. Vizitam celebrul Palat Pena. Situat pe dealurile din Sintra, Palatul National Pena este o adevarata bijuterie a coroanei si un simbol al Portugaliei. Tonurile colorate ale palatului parca picteaza parcul verde din jur, creeand o atmosfera idilica. In maretia lui, pare parca desprins dintr-un basm. Cazare in Lisabona la Hotel Holiday Inn 4* sau similar.

Ziua 8 Lisabona – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1756 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:55 si aterizare la Istanbul la ora 17:35. Escala pana la ora 19:00 cand decolam cu zborul TK1045 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:20. Sfarsitul pachetului de servicii.        

*Grup minim: 30 persoane
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.                                                                              

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Lisabona, via Istanbul, compania Turkish Airlines
 • Bilet de avion Lisabona – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
 • Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 7 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
  • 1 noapte in Evora la Hotel Evora 4* sau similar
  • 1 noapte in Covilha la Hotel Dona Maria affiliated by Melia 4* sau similar
  • 2 nopti in Porto la Hotel Porto Trindade 4* sau similar
  • 1 noapte in Fatima la Hotel Santa Maria 4* (pentru plecarile 25.06 si 01.08) respectiv la Hotel Regina 4* (pentru plecarea 17.09) sau similare
  • 2 nopti in Lisabona la Hotel Holiday Inn 4* sau similar
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute program: Evora, Sao Pedro do Corval, Monsaraz, Covilha, Guimaraes, Porto, Coimbra, Batalha, Fatima, Tomar, Nazare, Obidos, Lisabona
 • Bilete de intrare la obiective turistice in valoare de 80 Euro: Biserica Sf. Francisc si Osuarul din Evora, Palatul Ducal din Guimaraes, Palatul Bursei din Porto, vizita cu degustare de vin la o crama din Porto, Universitatea din Coimbra inclusiv Libraria Ioanina, Catedrala din Coimbra, Manastirea Ordinului lui Hristos din Tomar, Manastirea Batalha.
 • Ghizi locali in zilele 2-6
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
 • Taxa de oras in Lisabona si Porto: aprox. 2 Euro/persoana/zi (se achita la receptie)
 • Excursiile optionale
 • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza de catre agentie locala pentru minim 20 de platitori.

 • Sintra si Palatul Pena: 80 Euro/persoana. Include: transport autocar, bilet de intrare la Palatul Pena, insotitor de grup, transfer cu busul local din Sintra la Palatul Pena.
 • Excursie la Braga: 40 Euro/persoana. Include: transport autocar, bilet de intrare la catedrala din Braga, insotitor de grup.

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau Pasaport romanesc in curs de valabilitate pe perioada excursiei

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate. 

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.